24-01-07

Studietoelagen 2006 afgeschaft wegens ??

euro

ingezonden door een student:
Begin juli 2006 diende ik een aanvraag in tot het bekomen van studiefinanciering hoger onderwijs voor het academiejaar 2006 - 2007, ik denk toch dat ik bij de eersten was, want de aanvragen mogen maar ingediend worden vanaf eind juni.
De aanvraag werd ingediend via de Sociale Dienst van de hogeschool, die mensen waren zeer vriendelijk en zeer behulpzaam.

Alle nodige documenten, waaronder ook de belastingaangifte werden bijgevoegd. Na een kleine berekening van de sociale dienst kreeg ik te horen dat de studietoelage x aantal euro ging bedragen. Zij gaven mij ook direkt een ruim voorschot om de eerste kosten te kunnen betalen, waarvoor nogmaals mijn dank.

Het probleem ligt hem echter bij het bevoegde ministerie, in september kreeg ik een brief met vraag tot inlichtingen, inlichtingen waarover zij reeds beschikten want deze kon men weervinden in de oorspronkelijke aanvraag, in december nogmaals hetzelfde, kunnen ze daar niet lezen of zo??

Zijn de toelagen misschien afgeschaft? Of mochten deze gewoon niet meer betaald worden in 2006 omdat dit niet past in de begroting? En dienen al die brieven gewoon om alles uit te stellen, en pas zo laat mogeljk te moeten betalen? Ondertussen moet ik wel eten, onkosten school betalen, maandelijks mijn kot betalen, mijn trein betalen enz...

08:58 Gepost door ja sante in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.